Sposób przygotowania

Na głębokiej patelni rozgrzać margarynę, wrzucić pokrojone w kostkę mięso, podsmażyć.
Dodać pokrojona cebulę i dalej smażyć, aż się dobrze zeszkli.
Całość oprószyć grubo mąką i mieszając przysmażyć nieco. Następnie zalać wrzącą wodą i dusić do miękkości mięsa.
Dodać przyprawy według upodobań i smaku ( sól, pieprz, paprykę, bazylię...) i posiekana zieleninę. Włożyć też kostkę topionego serka.
Całość gotować chwilę, mieszając, do momentu aż serek rozpuści się i ładnie rozprowadzi w sosie.

Makaron nitki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić.
Nakładać na talerze, na wierzch makaronu wykładać sos.
Smacznego

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !