Sposób przygotowania

Udka z kurczaka myjemy. W miseczce mieszamy olej, sok z cytryny, przyprawę do grilla i szczyptę soli. Udka układamy w głębokim talerzu, zalewamy marynatą i przykrywamy folią aluminiową. Wstawiamy do lodówki na ok. 5 godzin. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i zrumieniamy udka na dużym ogniu ok. 5 minut z każdej strony. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni C. Udka przekładamy do naczynia żaroodpornego, na dno wlewamy odrobinę oleju. Pieczemy ok. 45 minut.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    nigdy nie słyszałem, że można dodać sok z cytryny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    tradycyjnie pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !