Sposób przygotowania

Przygotowanie: W dużym garnku na wolnym ogniu prażymy kaszę w celu napęcznienia.Dodajemy zmielone mięsa ,doprawiamy solą,pieprzem i np majerankiem,kolendrą,krwią.Całość dokładnie wymieszać i ostudzić.Nabijamy w tzw.Kiszkę do połowy ponieważ w czasie gotowania pęcznieje i wrzucamy do przegotowanej wody na 30 minut,studzimy. Na drugi dzień odsmażamy porcję na patelni z smażoną cebulą.Pychota :-D

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dla smakoszy to tak, bo to specyficzne danie.
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    ciekawey przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !