Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z ziemniakami i oregano

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 0.5 kg
mąka 3 szkl
woda 2 szkl
sól do smaku
cebula 1 szt
oregano świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z ziemniakami i oregano

Ziemniaki obrać i ugotować. Przepuścić przez praskę i podsmażyć z cebulą na maśle. Dodać posiekane oregano i sól do smaku.
Z mąki i wody wyrobić ciasto na pierogi. Formowac pierogi nadziewać farszem ziemniaczanym. Gotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju aż pierogi wypłyną na wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak