Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dzem z winogron.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 kg
żelfix 1 opakowanie
słodki wermut 1 szkl
Goździki całe Prymat 1 łyżeczka
winogrona 2,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: dzem z winogron.

Winogrona oddzielić od gałązek, umyć, podzielić na połówki, usunąć pestki. Owoce zagotować z wermutem. Dodać cukier, żelfix i zmiażdżone w moździerzu goździki. wymieszać, trzymać jeszcze kilka minut na ogniu. Gorący dżem przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia do góry dnem lub pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 10.04.2011 16:54
na pewno jest pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak