Sposób przygotowania

Przygotowanie: Z podanych składników zagnieść ciasto, rozwałkować na cienki blat, obsypać mąką i szklanką wykrawać okrąg. Układać obok siebie ale żeby się nie stykały bo się zlepią. Farsz: dzień wcześniej moczyć suszone grzyby w wodzie, odsączyć, przelać zimną wodą aż będzie czysta i zagotować. Gdy wystygną, przemielić w młynku. Cebule obrać i drobno skrajać w kosteczkę, podsmażyć. Kiszoną kapustę przemielić. Wszystkie składniki porządnie wymieszać, dodając przyprawy wg gustu oraz olej. Łyżeczką nakładamy na okrąg, sklejamy pierożki następnie łapiemy za rogi i łączymy je ze sobą. Pierożki gotujemy w osolonej wodzie ok.5 minut aż wypłyną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    uwielbiam uszka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Najlepsza rzecz.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !