Sposób przygotowania

Przygotowanie: Do niewielkiego garnka wlewamy tyle wody aby przykryła woreczek ryżu. Solimy ją łyżeczką soli.Gdy woda zacznie wrzeć,wrzucamy delikatnie woreczek z ryżem.Gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut. Gdy woreczek zrobi się pełny wyjmujemy i ponownie zalewamy chłodną wodą w celu ostygnięcia. Wcześniej przygotowujemy pieczarki. Dorodne i duże około 5-6 sztuk myjemy i obieramy.Krajamy na deseczce w kosteczkę i wrzucamy na rozgrzany olej.Po usmażeniu mieszamy z ryżem i dolewamy pół kubka jogurtu naturalnego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pycha.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbigniew1975

    mniam ciekawe brązowego ryżu jeszcze nie jadłem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !