Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz paprykowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 2 kg
cebula 4 szt
papryka czerwona 4 szt
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 4 łyżki
wino czerwone wytrawne 250 ml
bulion 250 ml
olej do smażenia
sól, pieprz do smaku
fasola 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz paprykowy

wołowinę pokroić na małe kawałki i na oleju smażyć kiedy będzie miękkie podlać bulionem cebulę pokroić w plasterki i dodać do mięsa doprawić paprykę pokroić w kostkę i wrzucić do mięsa wraz z papryką słodką całość podlać winem dusić ok 15 minut dodać czerwoną fasolkę i koncentrat pomidorowy podawać z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 29.04.2012 08:11
pycha
melonik 11.04.2012 21:29
jadłem super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak