Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

moja własna zupa ogórkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pieprz biały mielony Prymat 1 gram
śmietana 12% 20 gram
mąka 20 gram
ogórek 6 sztuk
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 gram

Przepis i sposób przygotowania na: moja własna zupa ogórkowa

Przygotowanie: Do garnka wlewamy 1,5 litra wody i solimy.Dodajemy kostkę rosołową, sól, pieprz, przyprawę uniwersalną wedle uznania.Czekamy aż zacznie się woda gotować. Ogórki kiszone oraz marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach.Warzywa dodajemy do wywaru.W miseczce mieszamy śmietanę wraz z mąką ( pół na pół) wlewamy do gotującej się na wolnym ogniu zupie. Dodatkowo obieramy ziemniaczki,kroimy w kostkę i osobno trochę gotujemy na pół miękko.Wrzucamy do dalej gotującej się zupy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 13.02.2013 15:05
To jakie mają być te ogórki: korniszony jak jest w składnikach (czyli konserwowe), czy kiszone jak jest w opisie.
gusia1000 11.05.2012 13:10
Uwielbiam ją.
Justyna28 02.05.2012 12:19
uwielbiam zupę ogórkową:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak