Sposób przygotowania

Przygotowanie: Do garnka wlewamy 1,5 litra wody i solimy.Dodajemy kostkę rosołową, sól, pieprz, przyprawę uniwersalną wedle uznania.Czekamy aż zacznie się woda gotować. Ogórki kiszone oraz marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach.Warzywa dodajemy do wywaru.W miseczce mieszamy śmietanę wraz z mąką ( pół na pół) wlewamy do gotującej się na wolnym ogniu zupie. Dodatkowo obieramy ziemniaczki,kroimy w kostkę i osobno trochę gotujemy na pół miękko.Wrzucamy do dalej gotującej się zupy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    uwielbiam zupę ogórkową:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Uwielbiam ją.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    To jakie mają być te ogórki: korniszony jak jest w składnikach (czyli konserwowe), czy kiszone jak jest w opisie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !