Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety rybne w migdałowej skorupce

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 600 gram
mąka migdałowa 40 gram
migdały w płatkach 40 gram
mąka pszenna do panierowania
mleko 2% 3/4 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 2-3 łyżki
parmezan starty 40 gram
natka pietruszki 2-3 posiekana
grissini 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Filety rybne w migdałowej skorupce

Kroki postępowania

1
Grissini i zieloną pietruszkę rozdrobnić delikatnie przy pomocy miksera.Dodać mąkę migdałowa,ser,pieprz odrobinę soli i wymieszać.Umyte filety rybne dokładnie osuszyć .Panierować rybę najpierw w mące, później w mleku ,a na koniec w mieszance migdałowej. Przygotowane filety ułożyć luźno w formie wyścielonej papierem do pieczenia,skropić oliwą, posypać płatkami migdałowymi.
Krok 1 - Filety rybne w  migdałowej skorupce foto
2
Rybę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok.20-25 min.w temp.180 st. Skorupka migdałowa powinna być delikatnie przyrumieniona.
Krok 2 - Filety rybne w  migdałowej skorupce foto
3
Gotowe filety rybne podawać z dodatkiem pieczonych ziemniaczków i sezonową sałatką.
Krok 3 - Filety rybne w  migdałowej skorupce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cris04 10.12.2012 23:13
Myślałam,że w tym przepisie nie wiele co pokazywać.Przepis jest dość prosty ,a nie zawsze jest czas w kuchni na to, by zrobić więcej zdjęć. Postaram się poprawić.....na przyszłość.
pacpaw 10.12.2012 22:43
często żałuję oglądając Twoje przepisy, że jest tyle mało pokazanych etapów, a potrawy masz naprawdę oryginalne i niespotykane na tym portalu. Choćby ta rybka powyżej. Dość prosta w wykonaniu, a efekt końcowy wprost powala na kolana
cris04 22.03.2012 20:33
Paluszki grissini to grube paluchy z ciasta drożdżowego , jedna ze specjalności kuchni włoskiej .Są kruche i chrupiące.Często używam ich zamiast bułki tartej.
paulisia_elk 22.03.2012 10:38
pycha
dwa pokoje z kuchnią 21.03.2012 20:37
choć nie wiem co to są te paluszki, to reszta brzmi dobrze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak