Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka należy dokładnie umyć, następnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Piersi rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Kotlety delikatnie solimy i pieprzymy z obydwu stron. W jednym z talerzy rozmącamy jajko z dodatkiem Vegety, natomiast do drugiego z talerzy wsypujemy bułkę tartą. Kotlety maczamy w rozmąconym jajku, następnie obtaczamy w bułce tartej. Na patelnię wlewamy niewielką ilość oleju i smażymy kotlety z obu stron na złoty kolor. Następie usmażone kotlety przekładamy do naczynia żaroodpornego, na wierzchu posypujemy obficie serem żółtym i zapiekamy aż ser się całkowicie rozpuści (w temp. 200 stopni). Zapiekane kotleciki gotowe.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    skusiłabym się:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !