Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z pekinki i cukinii

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 mała
cebula czerwona 1 średnia
ogórek 1 średni
jabłko 1 małe
sok z cytryny do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
Koperek suszony Prymat duża szczypta
cukinia 1 średnia

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z pekinki i cukinii

Kapustę pekińską cienko poszatkować. Cukinię wraz ze skórką oraz obranego ogórka zetrzeć na tarce w cienkie paseczki. Jabłko obrać i grubo utrzeć. Cebulę pokroić w piórka.
Warzywa wymieszać, posypać przyprawami, skropić sokiem z cytryny i ponownie wymieszać.
Odstawić na kilka minut, po czym skropić oliwą.
Schłodzić przed podaniem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 23.05.2012 22:21
bardzo ciekawa:)
Habibi 21.03.2012 20:56
*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia moich pomysłów i przepisów na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak