Sposób przygotowania

Kapustę należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Tak przygotowaną kapustę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Kapustę przekładamy do sporej miski. Następnie do osobnej miseczki wlewamy 5 łyżek oliwy, dolewamy 5 łyżek stołowych wody, następnie wsypujemy obydwa sosy sałatkowe, wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Takim sosem zalewamy kapustę, dokładnie mieszamy aby wszystkie składniki dokładnie się połączyły. Taka surówka pasuje do większości dań obiadowych.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    świetna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aannkaa82

    Ja zawsze mieszam sos koperkowo - ziołowy z greckim :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !