Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia tostowa w jajku zapieczona

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 4 kromki
jajko 5 sztuk
ketchup 1 łyżka
sól 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia tostowa w jajku zapieczona

Chleb tostowy obcinamy na kształt dyni, wycinamy oczy i zębiska:)
Jajka wszystkie wbijamy do miski, rozkłócimy widelcem, solimy.
Wycięte dynie namaczamy w jajku, smażymy na patelni z obu stron na rumiano.
Na drugiej patelni robimy jajecznicę.
Na talerzykach kładziemy liść sałaty, na niej dynie z tostów i jajecznice tak aby wyglądało jakby dania....wiecie o co chodzi:)
Zęby- usta dyni smarujemy ketchupem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 27.09.2012 12:31
super dynia
jasiek 27.09.2012 12:31
super dynia
eli82 04.04.2012 21:02
fajne
aga130982 28.03.2012 07:07
mniam
anulka69 22.03.2012 13:33
wygląda ekstra
anulka69 22.03.2012 13:33
wygląda ekstra
Dorian 22.03.2012 08:03
super apetyczne
Piotr24 21.03.2012 19:06
tytuł trochę mnie zmylił ale pomysł ciekawy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak