Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepki.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 2 sztuk
marchew mała 1 sztuk
majonez 2 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepki.

Kalarepę należy obrać ze skórki, następnie umyć pod bieżącą wodą i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Startą kalarepę przełożyć do miski, następnie dokładnie umyć i zetrzeć marchewkę. Marchewkę równię zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Startą marchew połączyć z kalarepą. Doprawić solą, lekko oprószyć pieprzem, dodać 2 łyżki majonezu i dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr24 21.03.2012 19:09
robię taką samą ale u mnie jakoś inaczej wygląda na talerzu ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak