Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Włoska sałatka z białej fasoli

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała z puszki 300 gram
pomidory suszone w zalewie 100 gram
cebula czerwona 1 szt
oliwki zielone 1/2 op.
zielona sałata do dekoracji
rukola do dekoracji
czosnek 1 ząbek
oliwa 2 łyżki
ocet balsamiczny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
twaróg 150 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Włoska sałatka z białej fasoli

Fasolę ,pomidory odsączyć z zalewy. Cebulę pokroić w krążki,pomidory w paseczki. Wszystkie warzywa wymieszać w salaterce.Dodać twarożek pokrojony w kostkę. Doprawić do smaku solą ,pieprzem i polać sosem balsamicznym. Podawać na liściach sałaty,ozdobić rukolą.

Sos balsamiczny:
rozgnieciony czosnek , oliwę i ocet wymieszać dokładnie w małym słoiczku energicznie potrząsając.Otrzymamy w ten sposób sos sałatkowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak