Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strudel z makiem z ciasta francuskiego

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 arkusz
masa makowa 400 gram
bakalie 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Strudel z makiem z ciasta francuskiego

Na arkusz ciasta francuskiego rozsmarowujemy masę makową, rozsypujemy bakalie. Zwijamy w rulon. Krótszą stroną wzdłuż dłuższej. Nacinamy ciastko na około 2 centymetrowe plastry na grubość około centymetra. Potem łatwiej jest strudel kroić:)
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180*C pieczemy około 15 - 20 minut. Gotowy strudel polewamy lukrem

*Lukier: cukier puder - 1 szklanka plus 2 łyżki wrzątku, dokładnie wymieszać:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KOBRA 10.07.2012 23:59
pyszotka
motyl 01.04.2012 11:14
smaczne
Dorian 29.03.2012 08:05
pycha
jerry1 23.03.2012 13:28
niebo w gębie:)
1j1o1l1a1 21.03.2012 20:12
apetyczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak