Sposób przygotowania

Na arkusz ciasta francuskiego rozsmarowujemy masę makową, rozsypujemy bakalie. Zwijamy w rulon. Krótszą stroną wzdłuż dłuższej. Nacinamy ciastko na około 2 centymetrowe plastry na grubość około centymetra. Potem łatwiej jest strudel kroić:)
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180*C pieczemy około 15 - 20 minut. Gotowy strudel polewamy lukrem

*Lukier: cukier puder - 1 szklanka plus 2 łyżki wrzątku, dokładnie wymieszać:)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    apetyczny :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    niebo w gębie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    KOBRA

    pyszotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !