Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasteczka kokosowe w czekoladzie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 125 gram
mąka pszenna 250 gram
cukier puder 100 gram
wiórki kokosowe 80 gram
żółtko jajek 2 szt
śmietana kwaśna 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
wiórki kokosowe do przybrania

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka kokosowe w czekoladzie

Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i, uformować kulę i włożyć do lodówki na parę godzin.
Następnie ciasto rozwałkować na grubość kilku milimetrów i wykrawać dowolne ciasteczka/u mnie prostokątne/ Ciastka, piec w ok. 190 stopniach do zarumienienia się.Po przestudzeniu jedną część ciasteczek zanurzyć w polewie i obtoczyć w kokosie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata B 08.05.2012 15:30
wyglądają wyśmienicie:)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak