Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretki z kurczaka

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 szt
marchew 3 szt
cebula 1 szt
pietruszka 1 pęczek
groszek konserwowy 1 puszka
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretki z kurczaka

Kurczaka ugotować w wodzie, dodać do niego pokrojoną cebulę i całe marchewki. Przyprawić rosół do smaku solą, pieprzem i Kucharkiem. Gdy kurczak będzie miękki wyciągnąć go z rosołu i pokroić na drobne kawałki. Do kubka włożyć kilka groszków konserwowych, plasterek marchewki i troszkę zielonej pietruszki. Następnie włożyć pokrojone mięso z kurczaka do 3/4 kubka. Do rosołu wlać żelatynę (przygotowaną wg przepisu na opakowaniu) i zalać rosołem do pełna kubki. Odstawić do ostygnięcia. Galaretki wyciągać i układać do góry dnem na talerzu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 18.02.2013 00:12
piękne, jakie kolorowe :0
mariola7 07.01.2013 19:23
pycha
mic 24.03.2012 14:07
bogata galareta:)
kriso 22.03.2012 22:53
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak