Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jelenie rożki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 35 dag
cukru pudru 10 dag
margaryny 5 dag
żółtko jajek 2 sztuki
jajko 3 sztuki
śmietany 40 ml
tłuszcz do smażenia 1 l
cukier puder 3 łyżki
skórka pomarańczowa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jelenie rożki

Mąkę posiekać wraz z margaryną,dodać jajka,żółtka,cukier,śmietanę i zagnieść bardzo dokładnie ciasto.Włożyć wyrobione ciasto na 30 min do lodówki aby się schłodziło.Z ciasta zrobić wałek i pokroić na kawałki długości 8 cm.Ponacinać ukośnie na przemian z obu stron.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.Po usmażeniu posypać skórką pomarańczową i cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 17.04.2012 22:26
apetyczne
dianix 15.04.2012 13:57
fajna nazwa;)
cooleczka 21.03.2012 16:46
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak