Sposób przygotowania

Na samym początku utrzeć masło w misce, dodać jaja, rozrzedzić śmietaną (kwaśnym mlekiem). Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiać, zmieszać razem na stolnicy, zrobić dołek, wlać masło z jajem i śmietaną, zagnieść ciasto, wyrobić starannie, dodać sody. Wałkować dość cienko, pokłuć całe ciasto, wykrawać foremkami prostokątnymi lub kwadratowymi. Blachę posmarować, układać ciastka jedne koło drugich, upiec na złoty kolor.

Komentarze

  • 4
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    fajna nazwa
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    supcio
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !