Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KLUSKI ŚLĄSKIE OKRASZANE SKWARKAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 KG
mąka ziemniaczana 1 SZKLANKA
sól

Przepis i sposób przygotowania na: KLUSKI ŚLĄSKIE OKRASZANE SKWARKAMI

GOTUJEMY ZIEMNIAKI I PO WYSTUDZENIU WKŁADAMY DO MISKI. PRZEDZIELAMY NA 4 CZĘŚCI. JEDNĄ CZĘŚĆ WYKŁADAMY I W JEJ MIEJSCE WSYPUJEMY MĄKĘ ZIEMNIACZANĄ. SOLIMY. WYRABIAMY NA JEDNOLITĄ MASĘ. FORMUJEMY KULKI I ROBIMY W NICH DZIURKĘ. GOTUJEMY WODĘ POSOLONĄ I DO GOTUJĄCEJ WODY WRZUCAMY KLUSKI PO WYPŁYNIĘCIU WYJMUJEMY NA TALERZE. TOPIMY SMALEC ZE SKWARKAMI NA PATELNI I OKRASZAMY KLUSKI.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 21.03.2012 17:14
paskudny skan
Margo1 21.03.2012 16:50
lubię
mikrusiak 21.03.2012 13:01
ale smacznie wyglądają...:)
agunesu 21.03.2012 11:23
dawno nie jadlam klusek slaskich ale wg mojego rodzinnego przepsisu brakuje im dziurek na srodku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak