Sposób przygotowania

Wiśnie płukamy i zasypujemy cukrem najlepiej w szklanym naczyniu. Odstawiamy i na trzeci dzień zalewamy wódką i spirytusem. Odstawiamy na trzy miesiące co jakiś czas potrząsając naczyniem aby cukier się dobrze rozpuścił. Po trzech miesiącach nalewkę należy przefiltrować przez gazę do butelek. Trzymamy w zimny i ciemnym miejscu.
Smacznego !

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    musi byc super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    dobra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pyszna wiśnióweczka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    extra
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    uwielbiam naleweczki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    też tak robię
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    fajny pomysl
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    Pyszna taka wiśniówka
  • 2
    original
    Opublikowano

    aisza1

    ale mnie ochota naleciała na taką wiśnióweczke

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !