Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z czerwonych porzeczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czerwone porzeczki 1 kg
babany 2 szt
cukier 50 dag
żelfix 1 opakowanie
jabłka 3 miękkie

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z czerwonych porzeczek

Porzeczki oczyścić z szypułek, umyć, osączyć. Jabłka umyć, obrać, pokroić w ósemki, usunąć gniazda nasienne. Zdjąć skórkę z bananów, podzielić na kawałki. Owoce zmiksować, gotować 20 minut, mieszając. Dodać cukier i żelfix, wymieszać, trzymać jeszcze kilka minut na ogniu. Gorący dżem przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia do góry dnem lub pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak