Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne łódeczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 4 szt
ser żółty 10 plastrów
marchewka
oliwka bez pestek
papryka marynowana 1 szt
por
wykałaczk a

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne łódeczki

Jajka gotujemy na twardo .Obieramy i przecinamy każde na pół wzdłuż .Tak z 4 jajek będziemy mieli 8 łódeczek . Ser zółty kroimy w plasterki -prostokąty . Każdy plasterek nakładamy na wykałaczkę i wpinamy w jajko . Ronimy dekoracje . Chorągiewkę robimy z kawałka papryki marynowanej .Do łódki wkładamy kawałek pora ,marchewki i oliwki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 21.03.2012 06:34
polecam na wielkanoc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak