Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapeczak sowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczywo chrupkie
ser żółty 10 dag
oliwki czarne 4 szt
pomidor 1/4 szt
por 1/3 szt
ogórek zielony 1/4 szt
szynka konserwowa 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapeczak sowa

Kanapeczki sowy robimy na okrągłym pieczywie chrupkim. Na takie kółko kładziemy wycięte kółko szynki .Następnie robimy pióra z sera żółtego .Ser kroimy na równe kwadraciki i układamy je do okoła .Ogórka kroimy w plasterki i kładziemy na pieczywie będą to oczy .Gałki robimy z plasterków oliwki .Dziób wycinamy z pomidora . Zielona część pora kroimy cieniutko robimy skrzydła .Podajemy .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 21.03.2012 06:10
polecam dla niejadków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak