Sposób przygotowania

Masło utrzeć mikserem na jednolitą masę.Dodać cukier ,aromat waniliowy i ucierać do uzyskania puszystego kremu.Następnie dodawać po jednym jajku wciąż ubijając. Wymieszać mąkę z proszkiem. Przesianą mieszankę dosypywać stopniowo, na przemian z mlekiem do masy maślano-jajecznej. Delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić na pół. .Do jednej części dodać kakao i pokrojoną czekoladę, wymieszać .Nasmarować formę masłem ,wysypać bułką tartą .Nakładać na zmianę ciasto jasne i ciemne ,a na koniec zrobić widelcem zygzaki .Piec ok. 45 min .w temp.170-180 st. Sprawdzić gotowe ciasto patyczkiem .Wystudzić chwilę w formie, a później na siatce .Zimne ciasto posypać cukrem pudrem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !