Sposób przygotowania

Drożdże rozprowadzić w 100 ml letniego mleka z dodatkiem cukru. Pozostawić do wyrośnięcia. Mąkę przesiać do miski i dodać sól, oliwę białko oraz wyrośnięte drożdże z mlekiem. Wyrobić z tego elastyczne ciasto. Odłożyć, aż ciasto wyrośnie. Uformować bułki i ułożyć na blaszce. Zostawić na 15 minut, aby nieco podrosły i dopiero po tym czasie włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Przed tym posmarować wierzch żółtkiem i posypać sezamem. Piec około 20 minut.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pyszne na śniadanko
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    az by sie schrupało :)
  • 5
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczniutkie
  • 1
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    extra przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !