Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki pszenne z sezamem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 400 g
drożdże 50 g
jajko 1
oliwa
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
mleko 190 ml
sezam

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki pszenne z sezamem

Drożdże rozprowadzić w 100 ml letniego mleka z dodatkiem cukru. Pozostawić do wyrośnięcia. Mąkę przesiać do miski i dodać sól, oliwę białko oraz wyrośnięte drożdże z mlekiem. Wyrobić z tego elastyczne ciasto. Odłożyć, aż ciasto wyrośnie. Uformować bułki i ułożyć na blaszce. Zostawić na 15 minut, aby nieco podrosły i dopiero po tym czasie włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Przed tym posmarować wierzch żółtkiem i posypać sezamem. Piec około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 16.07.2012 22:48
extra przepis
Katarzyna59 27.03.2012 20:14
smaczniutkie
agunesu 20.03.2012 22:23
az by sie schrupało :)
Robert10 20.03.2012 22:08
pyszne na śniadanko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak