Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chińszczyzna

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 250 g
marchew 1 szt
seler 1/4 szt
miodu spadziowego 1,5 łyżeczki
sosu sojowego ciemnego 4 łyżki
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat do smaku
Przyprawa do dań kuchni chińskiej Prymat do smaku
olej do smażenia 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Chińszczyzna

Mięso kroimy na małe kawałki. Nacieramy solą zmiękczającą, pieprzem i przyprawą kuchni chińskiej. Odstawiamy na 30 minut. W misce mieszamy 2 miarki oleju z sosem sojowym i miodem. Przekładamy mięso i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin co jakiś czas mieszając. Marchewkę i seler kroimy w paski i dokładamy do pojemnika z mięsem. Mięso i warzywa przekładamy na patelnię Actifry. Nie trzeba już polewać olejem. Nastawiamy na 15 minut. Podajemy z brązowym ryżem. Całkowity czas smażenia : 15 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damian10 14.05.2012 11:20
dobre może być ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak