Sposób przygotowania

Filet z kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Mięso przemielić. Dodać przyprawę do indyka, majeranek oraz po połowie przygotowanego pieprzu i soli. Do mięsa z przyprawami dodać bułkę tartą i pianę ubitą z białka. Wyrobić masę.

Bulion drobiowy zagotować. Dodać do niego mrożony zielony groszek oraz pozostałą sól i czarny pieprz.

Z masy mięsnej formułować kulki wielkości orzecha włoskiego. Wrzucać na gotujący bulion z groszkiem. Dusić pod przykryciem 20 minut. Pulpeciki wyjąć, a bulion z groszkiem zmiksować na gładką masę. Ponownie dodać pulpeciki. Zagotować.

Podawać posypane natką pietruszki.

Komentarze

  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pycha
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    super!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    oooo to musi być pyszne, ten groszek jest po prostu boski!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !