Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki drobiowe w wiosennej odsłonie

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 500 g
mrożony zielony groszek 200 g
bulion drobiowy 200 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat ½ łyżeczki
Majeranek suszony Prymat ½ łyżeczki
sól ½ łyżeczki
natka pietruszki do dekoracji
białko 1 szt.
Pieprz czarny mielony Prymat ½ łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki drobiowe w wiosennej odsłonie

Filet z kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Mięso przemielić. Dodać przyprawę do indyka, majeranek oraz po połowie przygotowanego pieprzu i soli. Do mięsa z przyprawami dodać bułkę tartą i pianę ubitą z białka. Wyrobić masę.

Bulion drobiowy zagotować. Dodać do niego mrożony zielony groszek oraz pozostałą sól i czarny pieprz.

Z masy mięsnej formułować kulki wielkości orzecha włoskiego. Wrzucać na gotujący bulion z groszkiem. Dusić pod przykryciem 20 minut. Pulpeciki wyjąć, a bulion z groszkiem zmiksować na gładką masę. Ponownie dodać pulpeciki. Zagotować.

Podawać posypane natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 03.07.2012 09:44
oooo to musi być pyszne, ten groszek jest po prostu boski!
bgs1984 07.04.2012 16:35
mniam
Aneta41 28.03.2012 22:03
super!!
MAR3STA 21.03.2012 19:20
pycha
anja3107 20.03.2012 21:07
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak