Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigos z mielonego

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 sztuki
papryka zielona 2 sztuki
papryka żółta 2 sztuki
mięso mielone 0,5 kg
pomidory bez skóry 2 puszki
kukurydza 1 puszka
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: bigos z mielonego

Kroki postępowania

1
Sparz papryki. Poczekaj aż ostygną. Pokrój w kostkę.
Krok 1 - bigos z mielonego foto
2
Wrzuć do garnka. Dodaj fasolkę, pomidory, kukurydzę, koncentrat. Cebulę pokrój i podsmaż. dodaj do reszty.
Krok 2 - bigos z mielonego foto
3
Mięso rozłóż na patelni, podpiecz i dołóż do naczynia. Duś pod przykryciem ok 1 h.
Krok 3 - bigos z mielonego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 06.04.2013 20:35
fajny pomysł
Fiffi 24.05.2012 19:50
jadłam cos podobnego , pycha
Mysiunia 24.03.2012 13:57
pięknie te papryki wyglądają :) danie na pewno pyszne :)
Magdalena/26Mooi 23.03.2012 16:52
jaki kolorowy :)
cooleczka 21.03.2012 16:35
fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak