Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fritatta z selerem i farfalle

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 szt
seler naciowy 2 łodygi
sól
pieprz
curry
masło
ugotowany makaron farfalle pół szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Fritatta z selerem i farfalle

Selera myjemy i kroimy w cienkie plasterki. jajka wbijamy pojedynczo do miski, sprawdzając ich świezość. Do jajek dodajemy przyprawy i wszystko roztrzepujemy. Do roztrzepanych jajek dodajemy selera oraz ugotowany makaron i mieszamy. Rozgrzewamy patelnię niezbyt mocno a na niej rozpuszczamy masło. Masę jajeczna wylewamy na rozgrzana patelnię. Przykrywamy przykrywka i smązymy na średnim ogniu az omlet zetnie się z wierzchu 9tj ok 10 min).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 25.04.2016 22:26
Fajny pomysł na wykorzystanie resztek makaronu
dorota20w 21.03.2012 20:43
dziekuję
anja3107 20.03.2012 21:07
pysznie wygląda
roboking 20.03.2012 20:48
Bardzo fajna propozycja.
treonina 20.03.2012 20:46
wygląda apetycznie! fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak