Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wuzetka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier kryształ 1/2 szklanki
margaryna 5 dag
mąka pszenna 1 szklanka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
jajko 1 sztuka
dżem śliwkowy 1 łyżka
mleko 2% 1,5 łyżki
kakao 1,5 łyżki
Krem:
margaryna 10 dag
cukier kryształ 10 dag
serek homogenizowany 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Wuzetka

Ciasto:Margarynę zmiksuj z cukrem i jajkiem.Dodaj dżem, mleko, kakao, mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszaj na gładkie ciasto.Małą, prostokątną formę natłuść, wlej ciasto.Piec ok.45 minut w temp. 180 stopni.Ostudź. Przekrój na dwa placki.
Krem:Margarynę utrzyj z cukrem.Dodaj serek homogenizowany, wymieszaj na gładki krem.3/4 kremu posmaruj dolny placek, przykryj drugim.Resztę kremu przełóż do szprycy z końcówką w kształcie gwiazdki.Udekoruj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 31.03.2013 19:23
Bardzo fajny przepis polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak