Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczane z pietruszką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
sól
pietruszka 1 garść
mleko 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczane z pietruszką

Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Powinny się lekko rozgotować. Kiedy będą bardzo miękkie odlewamy je i stawiamy na gaz, aby nieco odparować wody. Wlewamy mleko i dodajemy drobno posiekaną pietruszkę. Zdejmujemy z gazu i mocno ubijamy, aż całkowicie się rozpadną. Przekładamy na tależ formując kulę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 29.11.2013 21:47
Dobre jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak