Sposób przygotowania

1. Na rozgrzanym oleju przez około 5 minut podsmażamy cebulę, czosnek i imbir. Następnie dodajemy kawałki kurczaka, przyprawy i podsmażamy dalsze 5 minut.
2. Następnie dodajemy sok z cytryny, morele i soczewicę. Całość zalewamy bulionem i dusimy na małym ogniu przez 15-20 minut. Na koniec dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki.
3. Podajemy z brązowym ryżem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Soczewica jest niestety niedoceniana. do niedawna również przeze mnie. Gdy jednak jaj spróbowałam stwierdziłam, że to doskonały w smaku dodatek do przeróżnych potraw. Twój kurczaczek brzmi i wygląda pysznie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    Zapowiada się wyśmienicie, palce lizać!:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    Zapowiada się wyśmienicie, palce lizać!:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !