Sposób przygotowania

1. Piersi z kury delikatnie rozbijamy i solimy. Na grillowej patelni pieczemy po 3 minuty z każdej strony. Odstawiamy w ciepłe miejsce.
2. Sałatę Pak Choi myjemy i dzielimy na liście. Następnie blanszujemy przez 30 we wrzącej wodzie a następnie odkładamy na papierowy ręcznik. W woku rozgrzewamy olej i smażymy liście Pok Choi przez 2 minuty.
3. Mieszamy razem sos chilli, dżem i sos sojowy. Tak przygotowanym sosem polewamy piesi z kury i wstawiamy pod grill, aby sos się zkarmelizował.
4. Ryż dzielimy na porcja. Na porcji ryżu układamy najpierw liście sałaty a następnie pierś z kury.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    paulisia_elk

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ale by się teraz zjadło porcyjkę:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Aż mi ślinka cieknie. Przepysznie przyrządzone mięsko z kurczaka.
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszne mięsko:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    ładnie się prezentuje :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Extra
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    wyśmienicie przygotowany :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !