Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. żółtka ubić z 2 łyżkami cukru i cukrem waniliowym. Delikatnie i powoli dodawać ajerkoniak. Białka ubić. Przełożyć do miski. Śmietanę ubić na sztywno, a następnie do żółtek dodawać raz łyzkę śmietany, raz piany z białek. Przełożyć do foremek i wstawić do zamrażarki. Deser wyciągnąć z foremek (jak nie chce wyjść wstawić do wrzątku na chwilę). Wylożyć na talerzyki, polać ajerkoniakiem, dołożyć wiśnie i posypać płatkami migdałowymi.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    radosna29

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    smaczne ;))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !