Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z ajerkoniaku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
cukier waniliowy 1 łyżka
ajerkoniak 4 łyżki
płatki migdałowe 1 lyżka
wiśnie 1 łyżka
kremówka 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z ajerkoniaku

Żółtka oddzielić od białek. żółtka ubić z 2 łyżkami cukru i cukrem waniliowym. Delikatnie i powoli dodawać ajerkoniak. Białka ubić. Przełożyć do miski. Śmietanę ubić na sztywno, a następnie do żółtek dodawać raz łyzkę śmietany, raz piany z białek. Przełożyć do foremek i wstawić do zamrażarki. Deser wyciągnąć z foremek (jak nie chce wyjść wstawić do wrzątku na chwilę). Wylożyć na talerzyki, polać ajerkoniakiem, dołożyć wiśnie i posypać płatkami migdałowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 15.07.2012 00:22
smaczne ;))
radosna29 20.03.2012 20:06
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak