Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z borówek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

borówki 1 kg
cukier50 dag
woda 3/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z borówek

Borówki przebrać, sparzyć wrzątkiem i przepłukać zimna wodą, aby straciły smak goryczy, osączyć. zagotować wodę z cukrem. Na gorący syrop wrzucić osączone owoce. Gotować, mieszając, aż owoce będą szkliste, a dżem uzyska odpowiednią gęstość. Gorący dżem przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia do góry dnem lub pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 04.02.2012 10:21
smaczne
rosik93 06.07.2010 00:11
Bardzo dobre do racuszków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak