Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem truskawkowo-agrestowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 1 kg
cukier 70 dag
woda 3/4 szkl
agrest

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem truskawkowo-agrestowy

Owoce oczyścić ze szypułek, umyć, osączyć. Agrest lekko rozgnieść w rondlu i zagotować w wodzie. Gorący przetrzeć przez sito. Truskawki zasypać cukrem, doprowadzić wolno do wrzenia. dodać przecier z agrestu. Gotować, mieszając, aż dżem uzyska odpowiednią gęstość. Gorący dżem przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia do góry dnem lub pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak