Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa polana sosem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 3 garście
jogurt naturalny 80 g
majonez 2 łyżki
gęsta śmietana 1 łyżka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa polana sosem

Z fasolki szparagowej odcinamy końce i dokładnie płuczemy. Fasolkę gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości na średnim ogniu. Przygotowujemy sos: Jogurt naturalny przelać do miseczki.Do przelanego jogurtu dodać 1 małą łyżeczkę pieprzu ziołowego.Wymieszać składniki.Następnie dokładamy 2 stołowe łyżki majonezu i 1 stołowa łyżkę gęstej śmietany.Mieszamy do połączenia się składników. Po ugotowaniu i odsedzeniu z wody fasolkę polewamy przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak