Sposób przygotowania

Na początek mąkę wsypujemy do miski i mieszamy razem z sola i cukrem następnie dodajemy jajka i pokrojone masło , następnie wszystko dobrze mieszamy ze sobą aż do zdobycia jednolitej masy. Czereśnie dobrze myjemy i drylujemy drylownicą . Ciasto należy podzielić na 2 kawałki jeden duży drugi troszkę mniejszy . Duży rozwałkowujemy wałkiem , wkładamy na blachę wysmarowaną tłuszczem( masłem ) Wykładamy na nie czereśnie ,Drugi mniejszy rozwałkowujemy i kładziemy na czereśniach. Wkładamy do pieca i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C przez 45-55 minut . Po wystygnięciu ciasto dekorujemy cukrem pudrem lub polewą kakaową .

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !