Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy szejk

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
jogurt owocowy 2 szuki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy szejk

Jogurt mrozimy w zamrażalniku. Jeśli jest mocno zmrożony na chwilę przed robieniem szejka wyciągamy by lekko odtajał. Wrzucamy do naczynia,dodajemy mleko i cukier waniliowy i dokładnie miksujemy.Jeśli chcemy by był zimniejszy miksujemy z kostakami lodu. Ja robię szejka w termomixie i aby był gęściejszy i z pianką miksuję około 1 minuty,obroty-4. Pycha!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 05.07.2012 13:40
pycha
Monika111 20.03.2012 16:07
Wykorzystałam jogurt truskawkowy....oczywiście może być każdy inny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak