Sposób przygotowania

Margarynę posiekać z cukrem, dodać do tego przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i jajka, zagnieść ciasto które schłodzić około 2 godz.
Ciasto biszkoptowe:
Białka ubić z odrobiną soli na sztywno dodać cukier i nadal ubijać, następnie dodać żółtka i delikatnie wymieszać, do masy jajecznej przesiać mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia.
Budyń ugotować na mleku i delikatnie przestudzić.
Zimnym kruchym ciastem wyłożyć dno prostokątnej formy, wylać na nim cały budyń i ułożyć połówki bananów (przecięte wzdłuż) na to wlać ciasto biszkoptowe i delikatnie wyrównać.
Piec w temp. 180st około 45min.
Po upieczeniu wystudzić, polać polewą i posypać kolorową posypką.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Poproszę kawałeczek;):)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cris04

    Fajny przepis,trzeba wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kasia46

    Ale super.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Uwielbiam ciasta z bananami:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    rewelacyjne ciacho
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    wspaniałe ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    samym wyglądem już zachęca do zjedzenia :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !