Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina z brzoskwiniami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 1/5 kg
brzoskwinie 3
masło 3 dag
pieprz szczypta
sól szczypta
bulion 220 ml
dżem morelowy 8 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z brzoskwiniami

Na początek brzoskwinie umyć , obrać ze skórki ,wydrążyć . Z 1 brzoskwini wyciśnij sok , dodaj masło i dżem a następnie wszystko dobrze wymieszaj. Mięso umyj , natrzyj solą i pieprzem . Brytfannę wysmaruj olejem , włóż mięso ,mięso piecz aż się zrumieni następnie podlej je bulionem .Piecz około 80 minut w 170 C . Po 40 minutach posmaruj masą brzoskwiniową mięso . Następnie 1 brzoskwinie pokrój na kawałki , a z drugiej zmiksuj w blenderze na masę sok . Gotową upieczona pieczeń wyjmij z brytfanny . Pokrój wyjmij na talerze udekoruj kawałkami brzoskwiń i polej sosem brzoskwiniowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak