Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Róże karnawałowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 30 dag
żółtko jajek 4 sztuki
gęstej śmietany 5 łyżek
soli 1 szczypta
octu 1 łyżka
cukier puder 4 łyżki
olej do smażenia 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Róże karnawałowe

Wszystkie składniki połączyć ze sobą (poza olejem oraz cukrem pudrem).Rozwałkować dokładnie na grubość 1mm a następnie wykroić kółka o trzech różnych wielkościach.Zlepić razem po jednym z każdego rozmiaru wykrojonego ciasta,przyciskając palcem pośrodku.Smażyć w dużej ilości tłuszczu na złoty kolor.Gotowe róże posypać sporą ilością cukru pudru.Można również polukrować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak