Sposób przygotowania

Mąkę z cukrem przesiewamy do miski, siekamy suche składniki z masłem za pomocą noża, drewnianej łopatki lub specjalnego siekacza.
Dodajemy żółtka przeciśnięte przez praskę do czosnku lub utarte na sitku oraz wanilię .
Szybko zagniatamy ciasto i odstawiamy do schłodzenia na ok. 30 minut.
Ciasto przekładamy do małych foremek.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez ok. 30 minut.
Gotowe ciasteczka smarujemy cienką warstwą dżemu(smak wg. uznania).
Gotujemy budyń wg.przepisu na opakowaniu. Nie czekając aż ostygnie wypełniamy nim babeczki. Następnie gdy już trochę przestygnie budyń posypujemy posypką i układamy ładnie na talerzu.
SMACZNEGO!!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Fajniutkie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !