Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety złote

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jaja 1 sztuk
cebula 1 sztuk
mąka ziemniaczana
olej roślinny

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety złote

Ugotowane i dobrze wystudzone ziemniaki mielimy przez maszynkę. Cebulę kroimy w drobniutką kosteczkę i podsmażamy. Zmielone ziemniaki formujemy na stolnicy w tzw kopiec i wyjmujemy 1/4 tych ziemniaków, na to wsypujemy mąkę ziemniaczaną. Łączymy wszystko dodając jajko i wystudzoną cebulę, jeśli ciasto jest za rzadkie możemy dodać trochę mąki pszennej. Formujemy kotlety obtaczamy w bułce tartej smażymy na oleju na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 21.03.2012 14:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak