Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki z łososiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mrożonego ciasta francuskiego 50 dag
żółtko jajek 1 sztuka
cebule 2 sztuki
sosu czosnkowego 25 dag
czarnych oliwek 12 sztuk
cytryna 1 sztuka
natka pietruszki 1 natka
łosoś wędzony 12 plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki z łososiem

Każdy płat ciasta francuskiego przekroić tak,by powstały dwa trójkąty.Rogi zgiąć do środka i posmarować rozmąconym żółtkiem.Kawałki łososia i cebulę ułożyć w kieszonkach z ciasta.Piec 12-15 minut w temperaturze 200 stopni.Podawać z sosem czosnkowym,udekorować plasterkami oliwek,natką pietruszki i pokrojoną w plastry cytryną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak