Sposób przygotowania

Ciasteczka rozkruszamy, dodajemy kawałeczki miękkiego masła i rozdrabniamy używając rozdrabniacza.

Tak powstałą masą wylepiamy formę do tart i wstawiamy do lodówki.

Czekoladę mleczną rozpuszczamy w kąpieli wodnej można dodać łyżkę kremówki by lepiej się rozpuściła.

Zdejmujemy z ognia by przestygła.

W tym czasie ubijamy na sztywno dobrze schłodzoną śmietanę i dodajemy do niej porcjami, ostudzoną i wciąż płynną czekoladę. Mieszamy delikatnie do uzyskania jednolitego musu i wylewamy na schłodzony ciasteczkowy spód.

Wstawiamy do lodówki.

Czekoladę gorzką ścieramy na tarce a następnie posypujemy tartę wiórkami czekoladowymi.

Ponownie wstawiamy do lodówki ( najlepiej na cała noc)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    uwielbiam takie ciasta...
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    No czekoladko, jak sama nazwa wskazuje;) takie mega czekoladowe ciacho do Ciebie pasuje! ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Jaka cudna!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beata73

    bardzo smaczne danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beata73

    bardzo smaczne ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    super danie dla dzieci

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !